پذیرفته شدن به این درگاه، اعتبار میآورد، حال آنکه لباس خدمتت منقش به طرح افتخاری باشد یا از این سفره بافضیلت درآمدی عاید زندگی و خانوادهات شود. هر کس که فرصت خدمت در بارگاه منور رضوی را دارد، زندگی را از زاویهای دیگر میبیند؛ چراکه آدمهایی از این جنس فکر میکنند از زاویهای متفاوت مورد توجه حضرت رضا(ع) قرار گرفتهاند و چه سعادتی! این افراد در خدمت توسعه و نگهداری بساط پرشکوه و زیبای حرم مطهر رضوی هستند بدون آنکه کمتر ببینیمشان و یا اسم و رسمشان را بشنویم، از مهندس و کارگر و معمار گرفته تا نیروی خدماتی و ... سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی یکی از مجموعههایی است که نقش مهمی در توسعه و حفظ فضاهای حرم منور دارد و آدمهای مختلفی در این مجموعه با حس خوب خدمت به حضرت(ع) کار میکنند. رضا باهمت یکی از مهندسان این مجموعه است که بیش از ۲۰ سال در این فضا مشغول خدمت است.
من خواستم، امام رضا(ع) اجابت کردند
آخرین پروژهای که در کنار همکارانش برای خدمت به زائران حریم رضوی پایان دادند، ایوان قبله بود، او از این دست پروژهها زیاد مدیریت کرده است و به قول خودش به هر جای حرم مطهر میرود رد پایش در کارهای عمرانی حرم منور به چشم میخورد. رضا باهمت تعریف میکند: «کارهایم در این سالها زیاد بوده است و در کنار تلاش همه همکاران در بخش سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر، پروژههای مختلفی را پیش بردهایم».
رضا باهمت خوب به یاد دارد که از امام رضا(ع) چه خواسته و ایشان چگونه فرصت خدمت در سازمان عمران حرم مطهر را نصیبش کرد. از آن روزهای زمستان سال ۱۳۸۱، چند روز به طور خاص در ذهن رضا مانده است. او تعریف میکند: «دوره کارشناسی عمران را که تمام کردم راهی سربازی شدم، پس از سربازی هم یک سالی جای دیگری کار کردم و سخت دنبال کار عمرانی بودم، یک روز وارد صحن جامع شدم که آن موقع در حال ساخت بود و به مرحله نصب سنگفرش رسیده بود. همان جا از امام رضا(ع) خواستم برایم کاری کنند تا در حرم مطهر و بخش عمرانی مشغول به کار شوم».
ادامه این ماجرا رفت برای سه ماه بعد، ادامهای که بغض گلوی رضا باهمت مانع از تعریف آن میشود و پس از درنگی ادامه میدهد: «پس از سه ماه، من در صحن جامع به پرسنل پروژه پیوستم و امام رضا(ع) درخواست من را اجابت کردند».
کار پای پنجره فولاد
مهندس رضا باهمت به عنوان مدیر پروژه در سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر خدمت میکند و این شغل سبب شده در اماکن متبرکه پروژههای عمرانی را مدیریت کرده باشد. او میگوید: «هنوز یک ماه از اتمام پروژه رواق قبله که پروژه سنگینی هم بود نگذشته و الان پروژه عمرانی جدیدی را در مدرسه دودرب شروع کردهایم. پیش از این هم در پروژههای سنگفرش صحن انقلاب، نوسازی ایوان طلای صحن انقلاب، بازپیرایی سقاخانه، نوسازی پنجره فولاد، سنگفرش صحن رضوان، سنگفرش صحن غدیر، ساخت مجموعه مانیتورینگ حرم مطهر و... فعالیت داشتهام که اینها همه به برکت خدمت در این درگاه است».
در میان پروژههایی که مهندس باهمت مطرح میکند، یکی دو پروژه برای او خاص است، طرحهایی که برایش نشان لیاقت دارد. او تعریف میکند: «شاید هر ۴۰ سال یا ۵۰ سال وقت نوسازی و تعمیرات ایوان طلا و پنجره فولاد برسد و کم هستند افرادی که این فرصت را دارند تا در این طرح یاری کنند و متبرکات این بخشها را در آغوش بگیرند و من این سعادت را داشتهام که در این پروژه حاضر باشم. این برایم ارزشمند است و آن را از توجه حضرت(ع) میدانم. من در این پروژهها حس عجیبی را تجربه کردهام».
عمران تعطیلی ندارد
مهندسی ابنیه در حرم مطهر با هر فضای دیگری متفاوت است، اینجا افراد کار را مهندسی میکنند و حضرت روح و روان آنها را مهندسی میکند تا با حال و احوال خوب در زندگی پیش بروند. در این مکان خستگی پروژهها و شیفتهای طولانی خدمت بیمعنی میشود وقتی بدانی امام رضا(ع) کار و خدمت شما را میبینند. رضا باهمت درباره شیفتهای خدمتی سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر میگوید: «کار ما از ساعت ۷ صبح تا ۶ بعدازظهر تعریف شده، اما واقعیت این است که همکاران سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر در هیچ روزی و هیچ زمانی توجهی به این ساعت کاری ندارند و در بیشتر روزها تا ساعات پایانی شب کار میکنند».
در مجموعه عمران حرم مطهر مهندس باشی یا کارگر، بنا باشی یا فنیکار همه و همه یک اولویت دارند، پروژه در زمان حداقلی و با بهترین کیفیت ختم به خیر شود. آقارضا تعریف میکند: «ما هر پروژهای که کار میکنیم برای رفاه زائران است، به همین خاطر تلاش حداکثری از سوی پرسنل انجام میشود که کار در حداقل زمان جمع شود تا زائران حضرت(ع) احساس راحتی کنند».
کار عمرانی حرم منور تعطیلی ندارد، این را از تعداد روزهای کاری سازمان عمران حرم مطهر میتوان متوجه شد، باهمت تعریف میکند: «از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون ما فقط روز اول فروردین کار را تعطیل کردهایم و در بقیه ایام هیچ تعطیلی در کار نبوده است و همه پای کار بودهاند. در این مسیر همراهی خانوادهها هم خیلی مثبت بوده و به نظرم کار آنها هم قابل قدردانی است».
نگاه آقا از همه موقعیتهای شغلی باارزشتر است
در این شغل برکت هست، در این سِمَت اعتبار هست و از همه مهمتر در این فضای کاری وابستگی وجود دارد، آن هم وابستگی به شاه خراسان! اینها چیزهایی است که رضا باهمت در کار دیده است، آن طور که هیچ وقت دلِ کندن از این فضا را ندارد. همان طور که چند سال پیش نتوانست برود و پاگیر این صحن و سرا شد. او تعریف میکند: «یک بار بنا به شرایطی برای مدتی از مجموعه سازمان عمران حرم مطهر دور بودم. با آنکه آن زمان هفتهای یک روز خادم افتخاری بودم اما نمیتوانستم دوری از حرم مطهر را دوام بیاورم. با وجود اینکه کاری با شرایط خیلی بهتر به من پیشنهاد شد اما نپذیرفتم و دوباره به حرم مطهر برگشتم چون واقعاً برایم فاصله گرفتن از حضرت(ع) سخت بود».
رضا باهمت ادامه میدهد: «من هر وقت از امام رضا(ع) خواستهای داشتم اجابت کردهاند و در زندگی من را تنها نگذاشتهاند، این برایم از تمام موقعیتهای شغلی دنیا باارزشتر است».
آقارضا دوست دارد اگر قرار شد پروژه نوسازی سنگفرش صحن پیامبر اعظم(ص) کلید بخورد، خودش در این پروژه نقشآفرینی کند، به یاد روزهای ابتدایی که وارد حرم مطهر رضوی شد. او یک تقاضای دیگر هم از امام رضا(ع) دارد که میگوید: «دوست دارم زمانی که به سن بازنشستگی میرسم، همچنان موقعیت و شرایطی باشد که بتوانم به کارم در حرم مطهر ادامه دهم».
نظر شما